El comedor con más admiradores

16/03/2015-

Aquest servei impulsat per l’Associació Joventut i Vida es guanya dia a dia el reconeixement de les entitats, que no dubten a aportar el seu gra de sorra perquè segueixi ajudant els més necessitats

El menjador social de Bonavista porta obert 15 mesos ininterromputs. Des dels seus inicis, a l’octubre de 2013, el nombre de persones que cada dia hi van a la recerca d’un plat de menjar calent ha anat creixent fins al punt que s’està per sobre dels 190 usuaris diaris, tots supervisats i autoritzats prèviament per l’àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament, qui evita que hi hagi picaresca.

La posada en marxa d’aquest servei al barri de Ponent, a càrrec de l’Associació Socioeducativa Joventut i Vida, s’ha anat guanyant a pols admiració entre el veïnat, administracions i entitats de tota mena, tant de la pròpia ciutat com de municipis confrontants . Gràcies a aquest reconeixement a la tasca social que es desenvolupa en aquest menjador social i l’altruisme del grup de voluntaris, el menjar difícilment escasseja i en cas que es produeixin casos de necessitat, sempre hi ha algú disposat a cobrir la manca d’aliments.

Recollida aliments

Foto: Escola Joan XXIII

Ahir, sense anar més lluny, una nova partida va arribar al menjador social. Les famílies de l’Escola Joan XXIII de Bonavista van atendre la crida d’urgència de Joventut i Vida. S’hi demanava llet davant la falta de provisions al magatzem del menjador.

L’escola concertada va fer una crida als alumnes, treballadors ia les famílies vinculades. En qüestió de pocs dies, uns 1.100 litres de llet es van emmagatzemar en el centre educatiu. Ahir al matí els voluntaris de Joventut i Vida van anar a recollir el ‘regal’ per als més necessitats.

L’escola aprofita peticions d’aquestes característiques per ensenyar valors als seus alumnes. Temes com la solidaritat queden reflectits en un entorn pròxim del qual ningú està aliè. Des Joventut i Vida es va agrair l’esforç de la comunitat educativa de Joan XXIII.

Sense entrades per al dijous

El Rotary Club de Tarragona, amb la col·laboració de l’Escola i Conservatori de Música de la Diputació, organitza aquest dijous un concert solidari per finançar el treball del menjador social de Bonavista.

Ahir, fonts de l’entitat afirmaven que les 700 entrades posades a la venda ja estan esgotades en un temps rècord i que això és un motiu d’orgull davant l’interès dels tarragonins a aportar un donatiu de deu euros -preu de l’TICKET- a aquest menjador social del qual tothom parla meravelles.

Tot i que les entrades per a aquest dijous al Teatre Tarragona estiguin esgotades -actuarán per separat les bandes de grau professional del Conservatori de la Diputació de Tarragona i Reus, encara es pot participar en aquesta recol·lecta de solidaritat aportant diners a la fila zero: ES3020130291970200704833. Rotary Club Tarragona confia a poder incrementar la donació per a un menjador que cada dia té més admiradors.

Notícia original a Dari de Tarragona