El menjador miraculós de Bonavista

23/06/2014-

Els menjadors socials, els casals d’estiu i unes targetes de compra permetran que els nens i nenes de la ciutat tinguin garantit el dinar

Amb la finalització del curs escolar molts nens deixen de tenir assegurat l’àpat diari de les beques de menjador. Durant el curs acadèmic 2013 – 2014, uns 600 nens i nenes de la ciutat han rebut aquest ajut per part de l’Ajuntament de Tarragona. Aquests infants rebien la beca ja fos perquè una altra adminiostració no els l’havia otorgat o per complementar alguna altra beca que des de Serveis Socials es considerava insuficient.
Com que els mesos d’estiu no hi ha servei de menjador a les escoles, des de l’Institut Municipal de Serveis Socials s’han previst tres modalitats per atendre les necessitats d’alguns d’aquests nens. «Els treballadors socials de l’Ajuntament han detectat que uns 280 nens dels quals perceben beca escolar durant al curs ara tenen un dèfícit important alhora d’accedir al àpat del migdia».

Per donar respo1_menjador (62) rszsta a aquesta necessitat, s’han previst tres modalitats: els propis casals d’estiu si es dóna el cas que els nens i nenes amb el dèficit esmentat hi participen, que els pares puguin anar a buscar una carmanyola amb el dinar als menjadors socials municipals (el de Bonavista i el de la part baixa) si els infants viuen en una de les dues zones on n’hi ha i unes targetes de compra d’aliments gestionades per la Creu Roja mitjançant les quals els pares podran comprar menjar per als seus fills i filles.

El menjador social de Bonavista al 200%

La responsable del menjador social de ponent, Raquel Quílez, ens explica que a partir d’aquest dimecres s’ampliarà l’horari d’atenció del menjador per donar carmanyoles amb el dinar fet als pares de 47 infants que gaudien de les beques menjador duran el curs. Amb aquest increment de volum de feina, Quílez calcula que el menjador social de Bonavista passarà a atendre a uns 160 usuaris cada dia, inclosos menors d’edat.
La responsable d’aquest servei recorda que quan van obrir, l’octubre passat, la previsió era servir un màxim de 60 àpats al dia. Per aquest motiu, tot i que destaca la tasca del Banc d’Aliments de les Comarques de Tarragona i del Mercat del Camp reclama més ajuda, fent una crida a administracions i ciutadania per tal de poder cobrir l’enorme demanda existent.
Per aquest mateix sistema, l’Ajuntament ha derivat menors al menjador social de la part baixa i als casals d’estiu.