Vermut i solidaritat, de la mà a Tarragona

21/03/2014-

Es reactiva la campanya ‘Feel Vermut’ per promocionar l’acte social de prendre aquesta beguda, típica a la capital tarragonina | Aquest diumenge hi ha festa a la plaça del Fòrum i part dels beneficis es destinaran al menjador social que va obrir fa uns mesos al barri de Bonavista

Després de l’aturada hivernal, Feel Vermut es reactiva a Tarragona. Es tracta de la campanya impulsada des de l’Ajuntament per promocionar l’acte social de prendre el vermut, una beguda típica de la zona però que en els últims anys havia quedat una mica relegada. La primera de les accions va tenir lloc a la plaça de la Font, fa un parell de setmanes, però aquest diumenge arriba la primera festa de caràcter solidari, a la plaça del Fòrum, a la Part Alta. Part dels beneficis obtinguts es destinaran al menjador social que va obrir recentment al barri de Bonavista, gestionat per l’Associació Socioeducativa Joventut i Vida.

Vermut solidari rsz

Diumenge, a partir de les 12h, la plaça del Fòrum acull aquesta acció de Feel Vermut, que no serà una festa típica. I és que a l’animació musical, a càrrec de dj Rayo, se li sumen tallers creatius per als més petits de la casa, organitzats per Naïf Kids i Jigsaw School of Tarragona, però també degustació popular de fideuà, de la mà de l’Associació de Comerciants de la plaça. Cada ració costarà 3 euros i part de la recaptació té una finalitat solidària, en aquest cas es tracta de diners que anirà a parar al menjador social de Ponent.

Les activitats relacionades amb la campanya s’aniran intensificant i s’allargaran durant els pròxims mesos. Feel Vermut presenta enguany força novetats: els locals participants disposen d’un marxandatge homogeni, s’està reforçant la presència a les xarxes socials, la iniciativa arribarà també als barris de la ciutat de Tarragona, que fins al moment havien quedat al marge -la primera cita, també solidària, serà el 17 de maig a la Rambla de Campclar amb un programa ben complet-, i hi haurà festes a peu de platja. Els preus es mantenen i el pack de vermut, patates xips i olives costa dos euros i mig. Això sí, els locals també llancen les seves ofertes personalitzades.

El vermut solidari més gran del món es tornarà a fer, el primer d’ells al maig, per donar un cop de mà a entitats del tercer sector, i les festes s’acompanyaran d’activitats i tallers. De fet, els seus organitzadors, el consistori, de la mà d’Inside Consultores, estenen la mà als emprenedors locals per si volen col·laborar i aprofitar els esdeveniments per guanyar visibilitat.

Notícia original a La Vanguardia